098 18 19 813        Facebook        Instagram

Zašto je vježbanje preduvjet zdravlja?

Najljepši dio našega posla je kada nam naše zadovoljne vježbačice kažu: „Promijenili ste mi život! Od kada vježbam više ne trpim bolove!“ A čuli smo to nebrojeno puta i svaki nas puta veseli još više.
Jer kada je zdravlje narušeno, svi ostali problemi padaju u drugi plan. Trpeći ukočenost, migrene, bolove u leđima i vratu, prekratak dah, kronični umor, stres, nesanicu, povišeni tlak i brojne druge tipične probleme 21. stoljeća, neupitno je da većini ljudi kvaliteta života drastično opada.
Ljudsko tijelo je najsavršeniji i najljepši stroj na Zemlji. No da bi bilo u svom punom sjaju, zdravlju i funkcionalnosti, treba mu ono za što je stvoreno - kretanje. Mišićni i koštano -zglobni sustav stvoreni su isključivo i samo - za pokret.
Nekada davno bez pokreta nije bilo niti opstanka, hranu se moralo uloviti ili ubrati, dok danas sve što nam treba za preživljavanje možemo kupiti u trgovini, a do nje se dovesti autom ili tramvajem. Da bi tijelo bilo zdravo, funkcionalno, lijepo, čvrsto i u svom prirodnom tonusu i obliku potreban mu je POKRET. Potrošnja unesenih kalorija, izmjena energije, aktivacija mišića i zglobova, izbacivanje otpadnih tvari i stresa.
Rekreacija je način na koji se tijelo ponovno pokreće, troši i izgrađuje, oblikuje i opušta. Pokret je ono što našemu tijelu treba jednako kao voda, hrana ili san. Ništa ne može nadoknaditi kretanje. Pokretom se tijelo vraća u svoje iskonsko stanje i funkciju. Mnogi rekreativci u tom procesu pronađu svoje opuštanje, slobodu i katarzu. Upravo nam pokret vraća gipkost u umorne zglobove i mišiće, produbljuje dah, otpušta napetost i stres. Pravilan pokret vraća tijelu vitalnost!
Za početak rada na svome tijelu i zdravlju nikada nije kasno, a u Gei je naglasak stavljen na znanje, iskustvo i kvalitetu. Mi vježbanje nastojimo prilagoditi svakome - bez obzira na to jeste li u formi ili ne, imate li iskustva ili ste apsolutni početnik, neovisno o vašoj dobi, debljini, ozljedama, umoru, prioritetima.
Tu smo kako bi aktivirali vaše uspavane mišićne skupine na pravilan i korektivan način. Za svakoga postoji idealan program i intenzitet, a vrlo brzo nakon početka ovoga putovanja čeka vas bolje zdravlje, drastično smanjenje bolova, bolji san, opuštenost, vitalnost i zadovoljstvo!

Kineziologija logoTRX logo SQegoscueyoga alliance novoMinistarstvo znanosti obrazovanja i sporta1ground force

Copyright © 2011 Centar kulture tijela Gea