098 18 19 813        Facebook        Instagram

Bosu polulopta

Bosu polulopta

Savršena za vježbe ravnoteže i jačanje corestability mišića. Koristimo ju u svim Pilatesi ostalim statičnim i korektivnim programima, u stojećem, ležećem i sjedećem položaju. Izazov ravnoteže svladava se samo kontrakcijom čitavog tijela, sjajna stvar!

Kettlebell

Kettlebell

Za razliku od bučica, vježbe s Kettlebellom izvode se uz zamah i njihanje, ativirajući više mišićnih skupina i kombinirajući cardio i statične workout vježbe. Koristimo ih u svim workout programima u dvorani Zemlja - zabavno i učinkovito te sjajno za funkcionalni trening!

TRX - training ressistance exercises

TRX - training ressistance exercises

Vježbajući na TRX-u koristite se vlastitom težinom, radeći vježbe za cijelo tijelo. Švercanja nema, jer samo pravilno postavljen, čvrsti trup, može izdržati ove zahtjevne položaje i pokrete. U funkcionalnom workoutu ili kao jedna od vježbi u kružnom treningu - TRX aktivira mišiće koje niste ni znali da imate!

Pilates ring

Pilates ring

U jednostavnim workout varijantama ring se koristi za učvršćivanje i oblikovanje mišića ruku te primicača i odmicača (vanjske i unutarnje strane) natkoljenica. No, u kompleksnijim Pilates varijantama, ring odlično aktivira trbušne (ravne, kose i poprečne) te leđne mišiće, a vježbe sa ovim simpatičnim lila ringom sve su samo ne lagane!

Bučice - 1kg i 2 kg

Bučice - 1kg i 2 kg

Za izolaciju pojedinih mišićnih grupacija, u težim i lakšim varijantama, jednostavne vježbe s bučicama, ili nešto kompleksnije u kombinaciji s čučnjevima i iskoracima. Bučice su jedan od osnovnih rekvizita koji koristimo u gotovo svim programima - workout i onim za korekciju i jačanje leđa.

Softball - meka lopta

Softball - meka lopta

Za zahtjevne Pilates položaje ravnoteže, za oplemenjivanje korektivnih vježbi, ili kao dodatni izazov u klasičnim workout vježbama - malu loptu koristimo u gotovo svim programima. Neka vas ne zavara njezin dobroćudni izgled - vježbe na maloj lopti mogu biti izuzetno zahtjevne!

Step klupica

Step klupica

Kao neizostavni rekvizit u zabavnim i izazovnim koreografijama, ili samo kao dodatni element u vježbama snage - step klupica jedan je od omiljenih rekvizita naših vježbačica u dvorani Zemlja.

Velika lopta

Velika lopta

Lopta je prvenstveno medicinski rekvizit, te ima odličnu primjenu u korektivnim i fizio vježbama niskog intenziteta, ali i u izuzetno zahtjevnim položajima snage i ravnoteže u Pilates programima. Zabavna i zarazna u vježbanju, neizostavna u ugodnim položajima za istezanje i opuštanje, lopta svakoj dvorani daje potpuno novu dimenziju i diže vježbanje na višu razinu.

Gumene trake i tube

Gumene trake i tube

Kao dodatno opterećenje u kompleksnim Pilates vježbama ili pak kao odlični kineziterapijski rekvizit u vježbama za kralježnicu i statičnim programima niskog intenziteta, gumene trake odlično aktiviraju mišiće ruku, ramenog pojasa, trupa, a uz stručnog i školovanog voditelja i muskulaturu čitavog tijela! Gumene tube sa ručkama koristimo kao dodatno opterećenje u svim workout pogramima i vježbama.

Foam roller

Foam roller

Foam roller je vrlo zanimljiv rekvizit za vježbu, osmišljen za masažu mišića i ostalog mekog tkiva, kako bi se ono učinilo elastičnijim, funkcionalnijim i manje bolnim, za razbijanje bolnih točaka i smanjenje osjećaja zategnutosti u mišićima. Ove se vježbe masaže kombiniraju sa intenzivnim vježbama statične sange i učvršćivanja tijela. Znači - dok jedan mišić masiramo, njegov antagonist istovremno vježba! Ugodno, zanimljivo, drugačije i intenzivno!

ABS wheel roller

ABS wheel roller

Vrlo izazovna spravica za jačanje trbušnih mišića, ruku i ramenog pojasa! Sa ovim kotačićem nema šale, jer pri vježbanju zahtjeva maksimalnu aktivaciju unutarnjeg i vanjskog sloja trbušnih mišića, a vježbe su intenzivne, učinkovite i zanimljive. Ovo je još jedan korak dalje od klasičnih core vježbi za jačanje dubinskih mišića trupa, pravilno izvedene vježbe na abs wheeleru jedna su od najtežih stvari i najvećih izazova koje ćete u dvorani postaviti pred svoje trbušne mišiće!

Battle Rope

Battle Rope

Odličan i zabavan rekvizit za sve razine funkcionalnog treninga! Aktivira čitavo tijelo, a kombinirati se može s brojnim funkcionalnim vježbama; kompleksnim i intenzivnim, kao i onim jednostavnijim i nešto nižeg intenziteta. Daje nam puno mogućnosti za maštovite kombinacije i igru kroz trening!

Kineziologija logoTRX logo SQegoscueyoga alliance novoMinistarstvo znanosti obrazovanja i sporta1ground force

Copyright © 2011 Centar kulture tijela Gea